Фито освещение

В осінньо-зимовий сезон (та й на початку весни) кімнатні рослини, а також рослини в теплицях, майже не отримують денного світла. Якщо порівнювати зі звичайним світловим днем, влітку, наприклад. Тож життя ваших рослин, тепер повністю у ваших руках, ви самі перетворюється на “матінку природу” та намагаєтесь створити ідеальні умови для вашого “городу”. А інтернет-магазин Led-Story радий допомогти вам у цьому.


Коли перед вами у весь свій величезний ріст постає завдання продовжити життя своїх рослин та мінімізувати шкоду від відсутності світла - час шукати найголовніше - освітлення для рослин. 


До того, як розпочати свої інтенсивні пошуки, варто озброїтись! Чим? Архіважливою інфою, як саме вибрати освітлення для рослин. На що звернути увагу та як, врешті-решт організувати весь цей процес. 


Все просто! Коли маєш необхідну інформацію та входиш до групи втаємничених ;) Тож, читайте далі, розкриємо вам всі секрети освітленні рослин!


Одразу попереджаємо: розглядати в цій статті ми будем виключно фітолампи для рослин та фітосвітильники. Ніяких вам ламп розжарювання, натрієвих і тд. Бо ми переконалися в користі саме світлодіодного фіто освітлення, і вам радимо. 


ФОРМИ ФІТОЛАМП

На нашому сайті ви знайдете 2 типи фітоламп: під патрон Е27 та лінійну фітолампу ( яку можна вставити у фітосвітильник) або фітосвітильник (в який вмонтовано фіто лінійки з діодами потрібного спектру). 



ВІДСТАНЬ МІЖ РОСЛИНОЮ ТА ЛАМПОЮ

Фітолампи під цоколь використовуються в тих ситуаціях, коли рослини, які вам необхідно освітити стоять купкою, або ця рослина взагалі одна. Варто враховувати яку площу, чи то - діаметр, займають ваші рослини. Це важливо, для того щоб світло від лампи могло охопити всіх представників флори, котрі заполонили, або прагнуть до того, вашу територію. 


Важливо! Для розсади відстань між лампою повинна бути 15-25 см, в той час для дорослих рослин 15-35 см. Відкриємо вам страшний секрет: під час росту рослин, як наприклад розсади, варто змінювати відстань між рослинами та лампою - від мінімальної, до все більшої. 


РОЗРАХУНОК ПОТУЖНОСТІ

Як розрахувати потужність фітолампи на певну площу, яку потрібно освітити?


Лампа потужність в 15W може освітити площу діаметром (не забувайте, що саме про діаметр йде мова) - 45-50 см, відповідно фітолампа потужністю в 36W - освітлює діаметр приблизно 70-80 см. 


Принцип ви зрозуміли? Тож, тепер ви зможете розрахувати необхідну вам освітлювальну площу самі.


До речі всі ці розрахунки зроблені при тій константі, що відстань між лампою та рослинами - 20 см. Майте на увазі! Чим більша відстань між лампою та рослинами, тим більша площа освітлення, проте менша інтенсивність. 


Лінійні фітолампи освітлюють прямокутну або квадратну площу. Що, є абсолютно логічни, проте насправді люди далеко не завжди замислюються над цим ;)


Якщо у вас стоїть ряд горщиків з рослинами, і займає довжину приблизно довжиною 1,5 м, то на такий ряд потрібен світильник, чи лінійна фіто лампа довжиною 1,2 м та потужністю 36W або 2 лампи по 16W


СКІЛЬКИ ЧАСУ ПОТРІБНО ДОСВІЧУВАТИ РОСЛИНИ?

Час досвічування рослин у середньому складає - 13-14 годин на добу. Тепер ви розумієте, яке це прекрасне словосполучення - “Світлодіодна Фітолампа”? Чому ми так тішимось цим? Бо світлодіоди будуть значно ощадливішими для вашого гаманця, ніж будь-який інший варіант освітлення.


А тепер більш конкретно - кому і скільки часу на освітлення потрібно:

  • розсада - спочатку освітлення потрібне цілодобове, згодом його час варто знизити до 14-16 годин на добу;

  • рослини з зимовим анабіозом (каланхое, декабрист, пуансетія і т.і.) - 10 годин на добу;

  • світлолюбні рослини - 16-18 годин;

  • рослини, яким потрібне розсіяне світло (фіалки, спатифілум) - 10-12 годин на добу.



ЯК ОБРАТИ ПРАВИЛЬНИЙ СПЕКТР СВІТЛА ДЛЯ ВАШИХ РОСЛИН

Найбільш важливі та використовувані спектри для рослин - синій та червоний. Майте на увазі, що червоне світло потрібно більше для особливо світлолюбних рослин, а також для дозрівання та плодоношення. Синє світло - важливе для зелені всіх типів та видів, бо саме синій колір допомагає нормальному процесу фотосинтезу. 


Лампи які мають сині та червоні діоди називають - біколор. В нашому інтернет-магазині вони представлені доволі звичним для росту рослин сполученням діодів.


Фітолампи повного спектру з додаванням білого світла. Це універсальні фітолампи, котрі є справжнім максимально наближеним аналогом сонячного світла. Їх світло тільки сприяє правильному росту, практично будь-яких рослин, це ще й комфортне для наших з вами очей світло.


Сподіваємось, що нам вдалося розвіяти хмарки нерозуміння та сумнівів у вашій свідомості. Будемо раді вашим замовленням та відгукам ;)

Сопутствующие Товары

Фитосветильник 16У-18W-001 Т5 FITO (4 красных / 2 синих) 220V 1.2м

Фитосветильник 16У-18W-001 Т5 FITO (4 красных / 2 синих) 220V 1.2м

Фитосветильник ДСО 16У-18-001 Т5 (4 красных/2 синих) был спроектирован как альтернатива менее мощным и более дорогим изделиям для освещения растений. В комплекте проводок для коммутации в сеть 220Воль..

339.00грн.

Написать отзыв

Внимание: HTML не поддерживается! Используйте обычный текст.
    Плохо           Хорошо
Мы работаем. Все товары в наличии. Цены актуальны.